Ny Student

Välkommen till VMF - Din kår på SLU

 

Hej och välkommen!
Grattis till din plats på Veterinär- eller Djursjukskötarprogrammet!

Den här sidan är speciellt riktad till dig som är nyantagen student på Veterinär- eller Djursjukskötarprogrammet vid SLU höstterminen 2022. Här kommer information komma upp gällande de första veckorna på Ultuna och saker som är bra att känna till som ny student i Uppsala. 
Som ny student på SLU har du kursstart måndag 29 augusti och nedan finner du länk till kurshemsida och schema för de första kurserna.

  • För djursjukskötarstudenter här.
  • För veterinärstudenter här.

Även SLU har en hemsida för nya studenter med bra-att-ha information. Länk till den hittar du här.

Som student på djursjukskötar- eller veterinärprogrammet är vi, Veterinärmedicinska Föreningen, din studentkår. En del av välkomstaktiviterna kommer att ske i vårt kårhus i Ultuna där man annars kan vara för att plugga, träffa kompisar, gå på släpp och andra roliga kåraktiviteter. Mer information om VMF och medlemskap kommer ni få på posten, eller här på hemsidan. VMF finns också på Facebook, sök på Veterinärmedicinska föreningen eller klicka här. Det finns också ett instagramkonto tillägnat välkomstveckan där mycket information kommer läggas upp, den heter @vmf_valkomstveckan2022 och superbra att följa!

 

Välkomstveckan 

Det allra första som händer under er tid som nya studenter är Välkomstveckan! Nedan finns ett preliminärt schema för veckan. Mer detaljer kommer komma löpande här på hemsidan, på våra sociala medier samt i din klassgrupp på Facebook! 

Här kommer lite allmän information om utformandet av Välkomstveckan. Under de första veckorna kommer du, tillsammans med dina kursare, att bli omhändertagen av studenter från årskurs 3 på veterinärprogrammet och årskurs 2 på djursjukskötarprogrammet. Det är de som anordnar alla välkomstaktiviteter. Välkomstfaddrarna, äldrekursare från dessa klasser, kommer att gå med er hela första veckan och information från dem kommer inom kort i ett välkomstbrev. Viktigt att veta är att alla aktiviteter är helt frivilliga, och vill man inte delta är det bra om man kontaktar någon av Välkomstfaddrarna.

Om det är något ni undrar över inför de första veckorna - hör av er till vmf_inskottet@stud.slu.se

För information om din nya hemstad Uppsala, gå in på uppsalastudent.com (där kan du även hitta information om gästkort om du vill ta med en icke-uppsalastudent på nation!). En sak till att komma ihåg är att, när du har flyttat till Uppsala, göra en flyttanmälan hos Skatteverket. 

Välkommen till Veterinärmedicinska Föreningen och Uppsala!

Schema för välkomstveckan

Samarbetspartners Välkomstveckan 2022

Här presenterar vi våra samarbetspartners för årets välkomnande! 
Kontakta oss på sponsra_vmfvalkomstvecka@slu.se för mer information.