Hundgårdar

VMF förfogar i nuläget över 41 stycken hundgårdar med plats för 2-3 hundar/gård. Dessa hundgårdar hyrs ut till medlemmar i VMF, dvs. studenter på veterinärprogrammet eller djursjukskötarprogrammet. 

Kösystem

För att få tillgång till en hundgårdsplats måste man:

 

1. Vara medlem i VMF. Information om hur man blir medlem finns här på hemsidan.

 

2. Betala en köavgift för att bli inlagd i hundgårdskön. Detta är en engångskostnad och därefter kan du stå i kö så länge du önskar under din studietid. Köavgiften är på 100kr och betalas till BG- 531-1154

          Den plats du får i kön kommer bero på :

          a) Antal terminer som medlem i VMF (Man kan alltså inte ställa sig i kö förrän man är antagen till

              programmet och har betalat in medlemskap till VMF).

          b) Anmälningstid/datum

          c) Avstånd till universitetet

 

3. Mejla uppgifter om sig själv och hunden till de hundgårdsansvariga på vmf_hundgard@stud.slu.se 

        Vi önskar få följande information:

        Namn

        Personnummer

        Telefonnummer

        Avstånd till universitetet (km)

        Årskurs och program

       Hundens namn

       Hundens ras

       Hundens mankhöjd

       Hundens kön(kastrat?) 

       Hundens födelseår

       Vi vill också veta om du har speciella önskemål, t.ex kan bara sitta ensam.

 

4. Gå med i Facebookgruppen ”Hundgårdar VMF” för att se vilka gårdar som eventuellt finns lediga. Kommentera inlägg med de lediga gårdar du önskar söka, den som står först i kön av de som                kommenterat inlägget får i regel* en plats i gården. Inläggen om lediga gårdar ligger på facebooksidan minst 1 vecka eller tills de blir tillsatta.

*När en plats blir ledig i en gård där det redan finns en hund får man självklart en prövotid för att se om hyresgästerna passar ihop. Om det inte fungerar får den som är ”sist in” helt enkelt vänta på att en bättre plats blir ledig.

 

5. När en lämplig gård blir ledig är det sedan dags för kontraktskrivning där du som hyresgäst förbinder dig att följa reglerna för hundgårdarna, betala hyra samt att man som hyresgäst även förbinder sig till att delta i en bygg/fix-dag per läsår (ett läsår är en HT och nästa VT). Därefter är det bara att njuta av den fina förmån det är att kunna ha sin hund i en hundgård nära skolan!

 

Hundgårdarna

Det finns:

  • 17st Hundgårdar utrustade med 2-hundskoja och liggpall, lokaliserade bakom gamla universitetsdjursjukhuset/SVA. Dessa gårdar har en månadskostnad på 200 kr/plats och gårdarna rymmer 2-3 platser beroende på storlek (både hundens och gårdens).
  • 10st Hundgårdar med "inomhusutrymme" i barack. Dessa gårdar rymmer 2 platser och kostar 250kr/ plats. Även barackplatserna ligger uppe vid SVA.
  • 14st Hundgårdar nybyggda och delvis täckta av tak, utrustade med koja och liggpall. Dessa ligger nere vid VHC huset och rymmer 2 platser/gård och kostar 300kr/plats.

Hundarna sitter alltså med andra hundar i gårdarna, om man har en hund som av någon anledning bör hållas själv finns alternativet att man betalar för två platser och ockuperar en hundgård själv (skriv då detta när ni kommenterar en ledig gård)

(OBS! priserna för hundgårdsplatserna fastslås årligen på VMFs årsmöte)

 

Betalning

Bankgiro: 531-1154

I meddelandefältet/OCR skriv: Vilken hundgård + månad (Ex. ”SVA 9s April” eller ”VHC 5 HT17”)

Man betalar en månad i förväg men det går alldeles utmärkt att betala fler månader åt gången om så önskas!

 

Kontakt

vmf_hundgard@stud.slu.se

 

Vi kommer under början av höstterminen gå ut till de nya klasserna och informera lite om hundgårdarna. Om du missar denna informationsstund, eller har ytterligare funderingar är det bara att höra av sig till oss så ska vi hjälpa dig så snart vi kan!